Ugnsbakade laxbitar med tartarsås

Ugnsbakade laxbitar med tartarsås
Foto: TV4

Du kan servera de här laxtärningarna antingen som drinktilltugg, förrätt eller på en buffé.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 600 g laxfilé med skinn
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g smör
  • salt och malen svartpeppar
  • Tartarsås:
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk bostongurka
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk hackad gul lök
  • 1 tsk kapris
  • 1 tsk hackad persilja
  • 1 tsk hackad dill
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 krm kajennpeppar
  • 0,5 tsk salt

Till dekoration:

  • dill

Gör så här

  1. Tartarsås: Rör ihop gräddfil, majonnäs, vitvinsvinäger, bostongurka och dijonsenap, pressa citronen och häll i saften. Skala och finhacka löken och finhacka kapris, persilja och dill. Häll ner och blanda väl och krydda med socker, kajennpeppar och salt.
  2. Sätt ugnen på 200° och täck en bakplåt med folie. Skär laxen i 2 centimeter stora tärningar. Lägg laxen på plåten med skinnet neråt.
  3. Smält smöret i en liten kastrull, pressa i vitlök. Pensla smöret på laxen och krydda med salt och peppar. Baka laxen i ca 20 minuter och låt den sedan svalna. Toppa med tartarsås och dillvippa.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept