Ugnsbakade fikon med yoghurtglass

Ugnsbakade fikon med yoghurtglass
Foto: TV4

Ugnsbakade fikon med yoghurtglass

Av: Amanda - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

80 m

Choklad- och ricottafyllda fikon som serveras med hemgjord yoghurtglass.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Glass

  • 2,5 dl turkisk yoghurt
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl honung
  • 1 dl pistagenötter, hackad
  • 1 fikon, fruktköttet

Fikon

  • 4 färska fikon
  • 125 g ricotta
  • 75 g pistagenötter
  • 0,5 msk florsocker
  • 50 g mörk choklad 70 %

För servering

  • honung, flytande
  • pistagenötter (efter smak)

Gör så här

Glass

  1. Blanda yoghurten med honung, fikon och finhackad pistasch. Vispa grädden och vänd försiktigt ihop med yoghurtblandningen. Sätt in i frysen tills den stelnat.

Fikon

  1. Blanda ricotta, florsocker och hackad choklad. Gör ett kryss rakt över fikonen och öppna upp. Placera en mängd av blandningen inuti fikonet. Baka i ugn på 175 grader i ca 10 min. T

Servering

  1. Toppa fikonen med ringlad honung och hackad pistasch. Servera med yoghurtglass.