Ugnsbakade fikon med yoghurtglass

80 m
4
Ugnsbakade fikon med yoghurtglass
Foto: TV4

Choklad- och ricottafyllda fikon som serveras med hemgjord yoghurtglass.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

27 april 2016
Visa mer
80 m
4

Du behöver

Glass

  • 2,5 dl turkisk yoghurt
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl honung
  • 1 näve pistasch, hackad
  • 1 fikon, fruktköttet

Fikon

  • 4 fikon
  • 125 g ricotta
  • 75 g pistaschmandlar
  • 0,5 msk florsocker
  • 50 g mörk choklad 70 %

För servering

  • flytande honung
  • pistasch efter smak

Gör så här

  1. Glass
    Blanda yoghurten med honung, fikon och finhackad pistasch. Vispa grädden och vänd försiktigt ihop med yoghurtblandningen. Sätt in i frysen tills den stelnat.
  2. Fikon
    Blanda ricotta, florsocker och hackad choklad. Gör ett kryss rakt över fikonen och öppna upp. Placera en mängd av blandningen inuti fikonet. Baka i ugn på 175 grader i ca 10 min. T
  3. Servering
    Toppa fikonen med ringlad honung och hackad pistasch. Servera med yoghurtglass.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept