Ugnsbakade äpplen med knäckröra och hemgjord vaniljsås

Ugnsbakade äpplen med knäckröra och hemgjord vaniljsås
Foto: TV4

Ugnsbakade äpplen med knäckröra och hemgjord vaniljsås

Av: Janne - Kalix

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

20 m

Varma helbakade äpplen fyllda med knäckröra som serveras tillsammans med en hemgjord vaniljsås. Kan det bli bättre?

Dryck: Kaffe 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 äpplen
  • 50 g smör, smält
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl sirap
  • 0,5 dl havregryn
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk vetemjöl

vaniljsås

  • 2 dl grädde
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Äpplen

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj äpplena och ta bort kärnhuset. Lägg äpplena i en ugnsfast form. Smält smör i en kastrull och tillsätt socker, sirap, havregryn, mjölk och vetemjöl. Rör om och koka upp. Fyll äpplena med knäckröran och grädda i ugnen i ca 15 minuter.

Vaniljsås

  1. Vispa grädden. Vispa ner äggulorna och tillsätt strösocker och vaniljsockret. Servera tillsammans med de varma äpplena.