Ugnsbakad torsk med räkor och hackat ägg

Ugnsbakad torsk med räkor och hackat ägg
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ugnsbakad torsk med räkor och hackat ägg

7 ingredienser

Det här är en väldigt god vardagsrätt som går snabbt att laga. Kosta på dig färsk torsk, färska räkor och äkta smör.

Ingredienser

portioner
  • 1,2 kg torskfilé med skinn
  • 1 dl räkor, hackade
  • 2 ägg, hårdkokta och hackade
  • 25 g smör, smält
  • 1 dillkvist
  • 8 potatisar
  • olja, till plåten, grovt salt

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 100°. Pensla en ugnsplåt med olja, lägg torsken med skinnsidan nedåt och strö över lite grovt salt. Sätt in i ugn, ca 20 minuter beroende på tjocklek.
  2. Sätt på potatisen och koka den mjuk. Värm räkor, ägg och hackad dill på svag värme i det smälta smöret.
  3. Vänd torskfiléerna med skinnsidan upp på tallrik och dra av skinnet. Servera med räk- och ägghacket samt kokt potatis.