Ugnsbakad salsiccia med tomat, paprika och bönor

25 m
4
Ugnsbakad salsiccia med tomat, paprika och bönor
Foto: TV4
Från Mitt kök

Enkel rätt som sköter sig själv i ugnen. Minimalt med disk och ansträngning för en smakrik måltid.

21 maj 2015
Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 4-6 salsiccia (helst färsk) eller annan korv med lite sting i
  • 1 gul paprika, i bitar
  • 1 orange paprika, i bitar
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 2 klyftor vitlök, lätt krossade
  • 2 rödlökar, skurna i klyftor
  • 750 g körsbärstomater
  • 1 burk cannelinibönor (avspolade med kallt vatten)
  • ca 4 msk olivolja
  • 1-2 tsk oregano
  • 1 dl finhackad persilja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Häll olivolja i en stor ugnsform eller i en ugnsplåt med kant som rymmer alla ingredienser. Lägg i salsiccian, sprid ut paprika och lök så att de får tillräckligt utrymme för att brynas väl. Strö över oregano, salt och peppar. Rör om ordentligt.
  3. Sätt in formen/plåten i ugnen och rosta alltsammans i ca 10-15 minuter. tills salsiccian är stekt och grönsakerna är rostade men fortfarande spänstiga. Rör om lite då och då. Ta upp vitlöken som kastas.
  4. Ta ut formen ur ugnen när 5 minuter av tillagningstiden återstår, blanda snabbt i tomater, bönor och persilja. Låt gå klart och smaka sedan av med salt och peppar. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept