Vi har lagat det här receptet med red snapper, men du kan laga den av vilken fast fiskfilé som helst. Du bakar praktiskt både fisk och potatis samtidigt i ugnen.
Marinad: Skala och hacka löken och schalottenlöken. Blanda ihop vin, citronsaft, citronpeppar, timjan, lök, salt och peppar till marinaden. Lägg fisken i en ugnsäker form tillsammans med schalottenlök och marinad.
Potatis: Sätt ugnen på 275°. Borsta potatisen och skiva i 2 cm tjocka skivor. Skala och pressa vitlöken. Blanda hacket med olivolja, krydda med peppar och pensla på potatisen. Ställ in potatisen i ugnen och sänk temperaturen till 125°. Låt stå i ugnen i 20 minuter eller tills potatisen är mjuk. Ställ även in fisken i ugnen efter 10 minuter.
Skala och skiva moroten och tärna paprikan. Förväll dem hastigt i kokande vatten. Lägg upp fisk och potatis och garnera med morot och paprika. Servera med smaksatt crème fraiche och citron.