Ugnsbakad red snapper på idahopotatis

Ugnsbakad red snapper på idahopotatis
Foto: TV4

Vi har lagat det här receptet med red snapper, men du kan laga den av vilken fast fiskfilé som helst. Du bakar praktiskt både fisk och potatis samtidigt i ugnen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 schalottenlök
  • 600 g red snapper
  • Marinad:
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk citronpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 0,5 gul lök
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 idaho potatisar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • grovmalen svartpeppar

Sås:

  • 2 dl chili crème fraiche
  • Garnityr:
  • 1 morot
  • 0,5 paprika

Gör så här

  1. Marinad: Skala och hacka löken och schalottenlöken. Blanda ihop vin, citronsaft, citronpeppar, timjan, lök, salt och peppar till marinaden. Lägg fisken i en ugnsäker form tillsammans med schalottenlök och marinad.
  2. Potatis: Sätt ugnen på 275°. Borsta potatisen och skiva i 2 cm tjocka skivor. Skala och pressa vitlöken. Blanda hacket med olivolja, krydda med peppar och pensla på potatisen. Ställ in potatisen i ugnen och sänk temperaturen till 125°. Låt stå i ugnen i 20 minuter eller tills potatisen är mjuk. Ställ även in fisken i ugnen efter 10 minuter.
  3. Skala och skiva moroten och tärna paprikan. Förväll dem hastigt i kokande vatten. Lägg upp fisk och potatis och garnera med morot och paprika. Servera med smaksatt crème fraiche och citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept