Ugnsbakad red snapper på idahopotatis

Ugnsbakad red snapper på idahopotatis
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ugnsbakad red snapper på idahopotatis

16 ingredienser

Vi har lagat det här receptet med red snapper, men du kan laga den av vilken fast fiskfilé som helst. Du bakar praktiskt både fisk och potatis samtidigt i ugnen.

Ingredienser

portioner
  • 1 schalottenlök
  • 600 g red snapper

Marinad:

  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk citron, pressad
  • 2 tsk citronpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 0,5 gul lök
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 idahopotatisar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar, grovmalen

Sås:

  • 2 dl chili crème fraiche

Garnityr:

  • 1 morot
  • 0,5 paprika

Gör så här

  1. Marinad: Skala och hacka löken och schalottenlöken. Blanda ihop vin, citronsaft, citronpeppar, timjan, lök, salt och peppar till marinaden. Lägg fisken i en ugnsäker form tillsammans med schalottenlök och marinad.
  2. Potatis: Sätt ugnen på 275°. Borsta potatisen och skiva i 2 cm tjocka skivor. Skala och pressa vitlöken. Blanda hacket med olivolja, krydda med peppar och pensla på potatisen. Ställ in potatisen i ugnen och sänk temperaturen till 125°. Låt stå i ugnen i 20 minuter eller tills potatisen är mjuk. Ställ även in fisken i ugnen efter 10 minuter.
  3. Skala och skiva moroten och tärna paprikan. Förväll dem hastigt i kokande vatten. Lägg upp fisk och potatis och garnera med morot och paprika. Servera med smaksatt crème fraiche och citron.