Ugnsbakad laxsida med grön sås

40 m
6 - 8
Ugnsbakad laxsida med grön sås
Foto: TV4
40 m
6 - 8

Du behöver

  • ca 1 kg laxsida, hel
  • salt och svartpeppar

Sås:

  • 3 schalottenlök, finhackade
  • 3 dl vitt vin, torrt
  • 4-6 korn vitpeppar, krossade
  • 0,5 tärning fiskbuljong
  • lite pressad citron
  • 200 g smör, mjukt
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 0,5 dl persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg i ugnsform. Smöra ett bakpapper och lägg tätt med den smörade sidan över fisken. Stek fisken klar mitt i ugnen 25-30 min.
  2. Stek löken blank med 1 msk av smöret i en kastrull. Tillsätt vin, peppar, smulad buljong och lite citron. Koka ihop till hälften.
  3. Ta såsen av värmen och vispa ner smöret i små klickar. Rör ner örterna, smaka av och slå såsen över fisken när den svalnat något. Garnera med dill och servera med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept