I samarbete med Abba

Ugnsbakad lax och spetskål i krämig citronsås

25 m
4
Ugnsbakad lax och spetskål i krämig citronsås
Foto: köket.se
25 m
4

Du behöver

  • 4 bitar lax à 125 g
  • 1 spetskål
  • 25 g smör
  • salt och peppar
  • 1 pkt Abba citronsås för ugnsbakad lax, 375 g
  • gräslök, hackad
  • 0,5 citron, i klyftor
  • eventuellt kokt potatis, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Klyfta spetskålen i fyra klyftor, skär bort lite från nedersta roten. Fördela spetskål och lax i en ugnsform. Klicka ut smöret över spetskålen, så smöret kan smälta in i kålen. Salta och peppra.
  3. Häll ner citronsåsen i formen och tillaga i ugnen tills laxen är genomstekt, ca 20 minuter.
  4. Tag ut formen ut ugnen och toppa med gräslök. Servera med citronklyftor och eventuellt kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Abba

Fler goda recept

Fler från Abba

Visa alla recept från Abba