Ugnsbakad julsallad med söt nötdressing

koket.se
Ugnsbakad julsallad med söt nötdressing
Foto: August Sandström & Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ugnsbakad julsallad med söt nötdressing

13 ingredienser

Baka de kålsorter du tycker bäst om i ugnen och servera med en supergod dressing med rostade hasselnötter.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

Blandad kål

  • blomkål
  • savoykål
  • brysselkål
  • broccoli
  • spetskål
  • salt
  • olivolja

Nötdressing

  • 1 knippe salladslök
  • 1 dl hasselnötter
  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 3 msk japansk soja
  • 1 dl olivolja
  • 4 msk honung

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Lägg olika typer av kål i en stekpåse, häll på olivolja och blanda runt. Fördela i mindre delar om kålen är stor.
  3. Tillsätt lite sälta och olivolja, och försegla och massera påsen så att saltet och oljan blandas med kålen.
  4. Baka i ugn tills kålen är mjuk men spänstig.

Varm nötdressing

  1. Grovhacka salladslök. Krossa hasselnötterna och rosta dem lätt i olivolja.
  2. Sautera löken och tillsätt honung, balsamico, soja och salt.
  3. Koka ihop till en simmig konsistens.