Ugnsbakad fänkål med rösti

Ugnsbakad fänkål med rösti
Foto: TV4

Här en rösti med gott om grönsaker till den ugnsbakade fänkålen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 stora fänkålsstånd
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk smör
  • 30 cl torr vermouth, vitt vin eller vatten
  • salt och peppar

Rösti:

  • 400 g zucchini
  • 400 g morötter
  • 400 g potatis
  • 400 g palsternacka eller rotselleri
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 tsk timjan eller rosmarin
  • salt och peppar
  • smör till stekning

Du behöver också:

  • ett ark smörpapper

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Skär bort stjälkarna från fänkålen, men spara vipporna. Skär varje fänkålshuvud i halvcentimetertjocka skivor. Smörj en ugnssäker form och lägg i skivorna. Skiva vitlöksklyftan och blanda i den. Fördela smöret över. Häll på vermouth (eller vinet eller vattnet). Krydda rejält med salt och peppar och blanda. Skrynkla smörpapperet, vät det och stoppa det om fänkålen. Ugnsbaka i 30-40 min.
  2. Riv alla grönsaker och potatisen grovt. Klappa dem torra med hushållspapper och blanda dem med mjöl, örter, salt och peppar. Dela upp i fyra delar. Fräs en del av grönsakerna i taget i smör i en stekpanna och tryck ihop dem till ett jämnt lager. Stek grönsakerna ca 3 minuter, tills de är gyllene och hänger ihop. Vänd dem med hjälp av en stekspade och stek ytterligare 3 minuter på andra sidan. Gör likadant med de återstående delarna.
  3. Fördela röstin på fyra varma tallrikar. Lägg fänkålen ovanpå. Dekorera med fänkålsvipporna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept