Tyskt ölbröd

Tyskt ölbröd
Foto: TV4

Välj gärna mörkt lättöl, så får du ett ännu mustigare bröd.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 fl lättöl à 33 cl
  • 50 g jäst
  • 1 msk salt
  • 2 tsk blandade brödkryddor
  • ca 16-17 dl rågsikt

Gör så här

  1. Värm ölet till ca 37°. Rör ut jästen med ölet och arbeta in övriga ingredienser, sist rågsikt till en smidig kladdfri deg. Knåda noga, täck och jäs ca 45 min.
  2. Knåda degen väl på bakbordet. Dela den och forma två limpor som läggs på en plåt med bakpapper. Pensla ovansidan med varmt vatten och sikta lite mjöl över. Jäs ca 20 min.
  3. Grädda i nedre halvan av ugnen ca 35-40 minuter eller tills de känns klara. Låt svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept