Tysk potatissallad

Tysk potatissallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tysk potatissallad

10 ingredienser

När de tyska kockarna kom till Sverige började de blanda ner bacon i potatissalladen och servera den ljummen.

Ingredienser

portioner
  • 6 skivor bacon, i tärningar
  • 1 gul lök, i tärningar
  • 2 msk smör
  • 1 dl vinäger
  • 2 dl matolja
  • 2-3 dl buljong
  • 1-1,5 kg potatis, nykokt
  • 1 msk kapris
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Fräs bacon och lök i smöret. Tillsätt vinäger, olja och buljong. Låt detta få ett uppkok.
  2. Blanda ner varm, nykokt potatis skuren i bitar. Strö över kapris, smaka av med salt och peppar och servera salladen varm.