Två tilltugg med lax

Två tilltugg med lax
Foto: Filip Poon

Två små läckra tilltugg med rå lax. Laxsnittar på kavring som toppas med gräddfil och pepparrot samt lax med sesam- och sojadressing på pinne.

14 november 2015
10 m

Du behöver

Laxsnittar på kavring

  • 5 skivor kavring
  • 0,5 gurka
  • 100 g färsk lax (t ex salma)
  • 1 dl gräddfil
  • pepparrot, riven
  • krasse

Lax på pinne

  • 150 g lax (t ex salma)
  • 0,5 gurka
  • krasse

Dressing

  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 3-4 droppar sesamolja

Gör så här

  1. Laxsnitt på kavring
    Skär ut kavringen i önskad storlek, lägg på gurka, en tunn skiva lax, en klick gräddfil och toppa med riven pepparrot och krasse.
  2. Lax på pinne
    Blanda dressingen.
  3. Skär laxen och gurkan i 1 cm stora kuber. Trä laxen på tandpetare och doppa den i dressingen, trä sedan på gurkan och ställ ut alla “laxpinnar” på ett fat, toppa med krasse.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept

Fler från Filip Poon

Visa alla recept från Filip Poon