Två tilltugg med lax

Två tilltugg med lax
Foto: Filip Poon
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Två tilltugg med lax

13 ingredienser

10 m

Två små läckra tilltugg med rå lax. Laxsnittar på kavring som toppas med gräddfil och pepparrot samt lax med sesam- och sojadressing på pinne.

Ingredienser

Laxsnittar på kavring

  • 5 skivor kavring
  • 0,5 gurka
  • 100 g lax (t ex salma)
  • 1 dl gräddfil
  • färsk pepparrot, riven
  • krasse

Lax på pinne

  • 150 g lax (t ex salma)
  • 0,5 gurka
  • krasse

dressing

  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • 3-4 droppar sesamolja

Gör så här

Laxsnitt på kavring

  1. Skär ut kavringen i önskad storlek, lägg på gurka, en tunn skiva lax, en klick gräddfil och toppa med riven pepparrot och krasse.

Lax på pinne

  1. Blanda dressingen.
  2. Skär laxen och gurkan i 1 cm stora kuber. Trä laxen på tandpetare och doppa den i dressingen, trä sedan på gurkan och ställ ut alla “laxpinnar” på ett fat, toppa med krasse.