Två sorters minipizzor

koket.se
Två sorters minipizzor
Foto: TV4
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Två sorters minipizzor

18 ingredienser

1,5 h

Paolo Robertos minipizzor (pizzette) toppas med vongolemusslor och körsbärstomater samt mozzarella, tomat och basilika. Försvinnande goda bägge två!

Se Paolo Roberto laga receptet

logo

Ingredienser

portioner10 - 15 stycken

Pizzadeg

  • 12,5 g jäst [0,25 förp]
  • 1,5 dl vatten, fingervarmt
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl vetemjöl

Fyllning I

  • 130 g vongolemusslor i spad, på burk
  • 8 körsbärstomater, skurna i små bitar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 0,5 citron, zest
  • salt
  • svartpeppar

Fyllning II

  • 50 g mozzarellaost, skuren i små bitar
  • 8 körsbärstomater, skurna i små bitar
  • 1 msk olivolja
  • 10 färska basilikablad, strimlade
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Finfördela jästen i en bunke, tillsätt lite av vattnet och rör om tills jästen löst sig. Häll i resten av vattnet, olja, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg, tillsätt ytterligare mjöl om degen känns alltför kladdig.
  2. Knåda degen i 10 minuter och jäs den sedan övertäckt i ca 1 timme eller till dubbel storlek.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Låt vongolemusslorna rinna av i en sil. Lägg dem i en skål och blanda i tomater, olivolja, persilja och citronzest. Salta och peppra efter smak.
  5. Blanda mozzarella, tomater, olivolja, basilikastrimlor i en skål. Salta och peppra efter smak.
  6. Ta upp degen på en mjölad arbetsyta och arbeta den smidig. Kavla ut till en tunn rektangel och stansa med ett glas ut degrundlar.
  7. Lägg rundlarna på en smord plåt eller på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Fördela med en liten sked av fyllningarna i mitten på varje minipizza men lämna en bred kant fri från fyllning. Skjut försiktigt ihop kanterna, för att få dem lite upphöjda efter gräddningen.
  9. Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter.
  10. Toppa mozzarellapizzorna med basilikablad och vongolepizzorna med citronstrimlor.