Två kebabsåser

Två kebabsåser
Foto: TV4

Här är två goda såser, utmärkta till kebaben!

25 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

Röd kebabsås:

  • 500 g krossad tomat
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 nypa socker
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • fint hackad spansk pepparfrukt

Vit kebabsås:

  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 dl majonnäs
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Röd kebabsås: Finhacka den gula löken. Häll tomatkrosset i en kastrull och tillsätt lök, tomatpuré, vatten och buljongtärning. Koka upp och krydda med svartpeppar, socker och spiskummin. Låt koka i ca 20 minuter på svag värme. Avsluta med att ge önskad hetta med finhackad spansk peppar. Kan serveras ljummen eller kall.
  2. Vit kebabsås: Blanda matlagningsyoghurt och majonnäs. Pressa ner vitlöken. Krydda med salt. Förvara svalt till servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept