Tunnbrödsstrut med fisk och ägg

Tunnbrödsstrut med fisk och ägg
Foto: TV4

Böckling eller rökt sik med äggröra är gott som det är och tunnbrödstruten till gör den matigare.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st tunnbrödskakor, runda och små
  • matfett
  • 4 st böcklingar, stora
  • 0,5 dl gräslök, finklippt
  • salladsblad till garnering
  • Äggröra:
  • 5 st ägg
  • 1,5 dl kaffegrädde
  • 1 krm timjan
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Vispa smeten till äggröran i en skål.
  2. Smält ca 1 1/2 msk i en panna eller låg kastrull på svag värme. Slå i smeten. Rör hela tiden i botten med en träsked tills äggröran stannat, men fortfarande är krämig.
  3. Rensa böcklingarna till benfria filéer. Vänd försiktigt ned fisken i äggröran.
  4. Forma strutar av brödkakorna och fäst ihop dem med en tandpetare. Fördela fyllningen i strutarna och garnera med gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept