Tunnbrödsrulle med kallrökt lax

20 m + kyltid
4
Tunnbrödsrulle med kallrökt lax
Foto: TV4

Enkla laxrullar med pepparrot och färskost. Serveras med mango- och rucolasallad.

Dryck: Pinot Gris Réserve, 2013, Frankrike

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

30 mars 2016
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
20 m + kyltid
4

Du behöver

  • 2 skivor tunnbröd
  • 200 g kallrökt lax
  • 150 g färskost
  • 65 g pepparrotsvisp
  • 1 knippe gräslök
  • 1 citron
  • crema di balsamico
  • mango
  • rucola

Gör så här

  1. Rör samman färskosten och pepparrotsvisp. Bre ett tjockt lager på tunnbrödet. Fördela 3 laxskivor på snedden ovanpå. Finhacka gräslöken och strö över.
  2. Rulla ihop från långsidan och slå in i tättslutande plastfolie. Låt den ligga i kylen ett par timmar. Gärna över natten.
  3. Skär den i ca 2 cm tjocka skivor på snedden, strax före serveringen.
  4. Skär bitar av mango och blanda med rucola.
  5. Lägg ut 3 skivor på en assiett och dekorera med mangosalladen och citronskiva. Ringla på crema di balsamico.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept