Tunna saffranspannkakor

koket.se
Tunna saffranspannkakor
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Tunna saffranspannkakor

11 ingredienser

20 + 30 m

Underbart goda pannkakor med saffran och brynt smör. Toppa med sylt och gräddyoghurt.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Saffranspannkakor

  • 2 ägg (ekologiska)
  • 2,75 dl vetemjöl
  • 5,5 dl standardmjölk
  • 2 krm bakpulver
  • 1 krm salt
  • 25 g smör, brynt
  • 0,5 g saffran [1 förp]
  • 1 tsk strösocker

Till servering

  • blåbärs- eller björnbärssylt
  • grädde
  • yoghurt

Gör så här

  1. Blanda mjöl och bakpulver. Vispa ut mjölblandningen i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resterande mjölk, ägg och salt. Bryn smöret, tillsätt mortlad saffran och socker till smöret på slutet. Blanda ner i smeten.
  2. Låt svälla gärna i 30 minuter och stek sedan tunna pannkakor med smör i stekpannan. Servera med blåbärs- eller björnbärssylt och gräddyoghurt som du får genom att vispa upp hälften grädde och blanda med fet, turkisk yoghurt.