Tunna saffranspannkakor

20 + 30 m
4
Tunna saffranspannkakor
Foto: TV4
20 + 30 m
4

Du behöver

Saffranspannkakor

  • 2 stora ekologiska ägg
  • 2,75 dl vetemjöl
  • 5,5 dl standardmjölk
  • 2 krm bakpulver
  • 1 krm salt
  • 25 g smör, brynt
  • 0,5 g saffran (1 kuvert)
  • 1 tsk strösocker

Till servering

  • blåbärs- eller björnbärssylt
  • grädde
  • yoghurt

Gör så här

  1. Blanda mjöl och bakpulver. Vispa ut mjölblandningen i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resterande mjölk, ägg och salt. Bryn smöret, tillsätt mortlad saffran och socker till smöret på slutet. Blanda ner i smeten.
  2. Låt svälla gärna i 30 minuter och stek sedan tunna pannkakor med smör i stekpannan. Servera med blåbärs- eller björnbärssylt och gräddyoghurt som du får genom att vispa upp hälften grädde och blanda med fet, turkisk yoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept