Tunna pannkakor med räkfyllning

Tunna pannkakor med räkfyllning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tunna pannkakor med räkfyllning

8 ingredienser

Pannkakorna kan gräddas en stund i förväg. Lägg dem i så fall med smörpapper mellan. Färdig sås finns i praktisk påse.

Ingredienser

portioner

Pannkakor med räkfyllning

  • 2 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl

Fyllning

  • 200 g hollandaisesås
  • 600 g räkor med skal
  • 1 knippe dill
  • 1 dl ost, riven

Gör så här

Pannkakor med räkfyllning

  1. Värm ugnen till 275°. Vispa ihop pannkakssmeten. Låt den svälla några minuter. Grädda åtta tunna pannkakor av smeten, men låt dem vara ogräddade på en sida. Lägg dem med den ogräddade sidan upp.
  2. Värm såsen enligt förpackningen. Skala räkorna. Hacka dillen. Ta undan några räkor och lite dill till serveringen. Hacka resten av räkorna och vänd ner dem och dillen i hollandaisesåsen. Håll såsen varm men koka den inte.
  3. Klicka lite fyllning på pannkakorna och rulla ihop dem. Lägg dem i en ugnsform. Strö på osten och gratinera tills osten smält. Garnera med några räkor samt dill.