Tryffelägg med höstens svampar

4

Du behöver

  • 4 ekologiska ägg
  • 1 liten sommartryffel

Höstens svampar

  • 100 g taggsvamp, rengjord och ansad
  • 1 schalottenlök, fint skuren
  • 1 klick smör
  • salt och svartpeppar

Syrlig svart trumpet

  • 1 näve svart trumpet, riven i tunna remsor
  • 1 tsk god vinäger
  • 1 tsk olivolja
  • salt och svartpeppar

Topping

  • Körvel

Gör så här

  1. Lägg tryffeln med äggen i en liten burk med lock i minst 2 dagar. Då tar äggen smak av tryffeln.
  2. Stek äggen i en liten fin panna, avsluta med riven tryffel.
  3. Höstens svampar
    Stek svampen i smör med schalottenlöken, salta och peppra.
  4. Syrlig svart trumpet
    Krydda svampen och låt dra i ca 5 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept