Tris di pizza bianca

60 m
4
Tris di pizza bianca
Foto: TV4
60 m
4

Du behöver

Pizzabotten

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk socker
  • 20 g salt
  • 12 dl vetemjöl
  • 4 dl durumvetemjöl

Topping med potatis

  • 3 fasta potatisar
  • 2 krm flingsalt
  • 2 kvistar rosmarin

Topping med päron

  • 1 päron
  • 150 g ädelost (till ex. Saint Agur)
  • 3 kvistar timjan

Topping med kronärtskocka

  • 350 g kronärtskockshjärtan (1 burk)
  • 2 krm salt
  • 2 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 hg coppa

Sallad

  • 50 g ruccola
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 150 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Pizzabotten
    Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst. Tillsätt resten av vattnet, olja, socker och salt och rör om. Tillsätt mjölet lite i taget. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme tills degen blivit dubbelt så stor.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen och lägg på bakplåt med bakplåtspapper och förgrädda pizzan i 5 minuter.
  3. Fördela olika toppings över pizzan och grädda i ca 10-15 minuter till.
  4. Potatistopping
    Skär potatisen i tunna skivor och fördela dem på pizzadegen. Ringla över flingsalt och rosmarin.
  5. Pärontopping
    Skär päronen i tunna skivor och fördela dem på pizzadegen. Lägg på mögelost och ringla över timjan.
  6. Kronärtskockstopping
    Mixa kronärtskockorna, olja, salt, och vitlök i en matberedare. Fördela röran på pizzadegen. Lägg på coppa efter att pizzan har gräddats i ugnen.
  7. Servera olika pizzabitar tillsammans med salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept