Tre spett till förrätt

Tre spett till förrätt
Foto: TV4

Läckra spett smakar bra som ett lite lättare mål festlig lunch eller supé. De kan också serveras som förrätt. Servera ett par färdigköpta dippsåser till. Spetten ska marineras i 2 timmar.

28 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 225 g entrecote
  • 225 g fläskkarré
  • 12 jätteräkor
  • salt och malen vitpeppar
  • neutral olja
  • Marinad:
  • 1,5 dl kinesisk soja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära

Till servering:

  • sweet chili-sås
  • bbq-sås

Du behöver också:

  • 12 träspett

Gör så här

  1. Skala vitlöksklyftan och ingefäran. Riv båda ner i en skål och blanda samman med sojan. Tärna köttet och lägg de två sorterna i olika skålar. Lägg räkorna i en annan skål och fördela marinaden i skålarna. Ställ dem svalt att marinera i minst 2 timmar. Blötlägg grillspetten.
  2. Trä de två köttsorterna och räkorna på spetten. Stek i olja eller pensla med olja och grilla spetten. Fläskköttet har en tillagningstid på ca 15 minuter. Biffköttet ska lagas i ca 5 minuter och räkorna i ca 4. Krydda spetten med salt och peppar.
  3. Häll upp grillsåserna i separata skålar. Fördela spetten på varma tallrikar och servera med grillsåserna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept