Tre såser till grillat kött

Tre såser till grillat kött
Foto: TV4

Med goda såser och en stor skål sallad blir grillköttet ännu godare. Bjud en, två eller alla tre såserna nästa gång ni grillar.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Tre såser till grillat kött

  • Barbecuesås:
  • 1 paprika, ca 100 g
  • 1 gul lök, 100 g
  • stjälkselleri, 100 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 30 g färsk ingefära
  • 100 g smör
  • 1,25 dl tomatpuré
  • 1,5 krm timjan
  • 3 krm oregano
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl sirap
  • 3 krm malen spiskummin
  • 1 msk worcestershiresås
  • 0,5 dl vinäger
  • 1 msk ljus fransk senap

Avokadoröra:

  • 1 mogen avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 röd spansk peppar
  • 1 knivsudd salt
  • saften av 1 limefrukt

Grönpepparsås:

  • 1 msk grönpepparkorn, torkade
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk ljus fransk senap
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Barbecuesås: Riv ingefäran. Finhacka stjälkselleri, paprika, lök och vitlök. Smält smöret i en kastrull. Lägg i de finhackade grönsakerna, ingefära, tomatpuré, timjan, oregano, olivolja, sirap, spiskummin, worcestershiresås, vinäger och senap. Låt sjuda i 15 minuter.
  2. Avokadoröra: Dela avokadon. Ta ut kärnan. Skrapa ner fruktköttet i en skål. Pressa ner vitlöksklyftan. Dela chilin på längden och kärna ur den. Hacka den fint. Lägg i chilin och häll i limesaften. Krydda med salt.
  3. Grönpepparsås: Blanda samman peppar, crème fraiche, senap, salt och peppar. Ställ kallt till servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept