Tre salta tilltugg

Tre salta tilltugg
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tre salta tilltugg

18 ingredienser

På glöggkalaset kan det vara trevligt att bjuda på något salt som balans till allt det söta. Knäckebröd med lite försmak av julskinka, krispiga selleristänger med mjuk ostfyllning och snittar av kavring med rökt lax och kapris.

Ingredienser

portioner

Selleri med ädelost och valnötter:

  • 1 stjälkselleri
  • 125 g ädelost
  • 3 msk crème fraîche
  • 1 dl valnötter, hackad

Kavring med rökt lax:

  • 5 skivor kavring
  • bordsmargarin
  • 5 skivor kallrökt lax
  • 5 msk kapris
  • malen svartpeppar

Knäckesnittar med skinka:

  • 10 bitar knäckebröd
  • bordsmargarin
  • 10 skivor kokt skinka
  • 2 inlagda rödbetor
  • 1 dl matyoghurt
  • 3 msk färsk pepparrot, riven
  • salt
  • vitpeppar
  • krasse

Gör så här

  1. Knäckesnittar med skinka: Skär rödbetorna i små, tunna klyftor. Blanda samman matlagningsyoghurt, rödbetor, pepparrot, salt och peppar. Bre knäckesnittarna med bordsmargarin. Fördela skinksivorna på brödet. Lägg 2 tsk rödbetsblandning på varje snitt. Dekorera med kryddkrasse.
  2. Selleri med ädelost och valnötter: Riv ädelosten grovt. Blanda samman osten med crème fraiche. Skär sellerstjälkarna i 10 cm stänger. Fyll stängerna med oströran och strö över valnötter.
  3. Kavring med rökt lax: Ta ut runda bitar av kavringskivorna. Bre med bordsmargarin. Dela laxskivorna på längden. Fördela dem på kavringen. Strö över kapris och peppra.