Tre recept på Toast Skagen

10 m
4
10 m
4

Du behöver

Toast Riche

  • 400 g räkor, handpillade
  • 1 msk pepparrot, färskriven
  • 0,5 citron, saften
  • 1 dl majonnäs
  • salt
  • vitpeppar, malen
  • 4 skivor formfranska från Brillobagaren, smörstekta
  • dill, finhackad
  • 4 citronklyftor, till garnering
  • kalixlöjrom, till topping

Toast Erik Lallerstedt

  • 250 g färska räkor, grovt skurna
  • 1 dl fast majonnäs
  • 2 msk dill, finskuren (ej med kolstålskniv)
  • 1 msk pepparrot, riven (ej på originaltoasten)
  • 4 skivor bröd, smörstekt
  • 4 msk Kalixlöjrom
  • dillvippor och citronklyftor att dekorera med

Toast Karin Chädström

  • 400 g räkor
  • 4 msk majonnäs
  • salt
  • vitpeppar eller citronpeppar
  • 4 skivor vitt bröd
  • smör, till stekning
  • 80-100 g löjrom
  • citron till garnering

Gör så här

  1. Toast Riche
    Hacka räkorna grovt och blanda ihop med pepparrot, citronsaft och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg upp räkröran på de smörstekta brödskivorna och garnera med dill, citronklyfta och kalixrom.
  3. Toast Erik Lallerstedt
    Blanda räkorna med majonnäs, dill och riven pepparrot.
  4. Lägg upp räkröran på brödskivorna, lägg på löjrommen på toppen och garnera med dill och citron. PS från Erik "Tänk på att kopian ibland kan bli bättre än originalet"
  5. Karin Chädström
    Finhacka räkorna och blanda dem med majonnäsen och kryddorna. Ta ut fyra rundlar ur brödet och smörstek dem gyllenbruna. Bred räkmajonnäsen över och toppa med löjrommen. Servera med en citronklyfta.
  6. Karin skrev i sin bok Kallskänkans kokbok "Jag gör min Skagen utan dill, för så var receptet i original på Riche"
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept