Tre goda sallader

Tre goda sallader
Foto: TV4

Med en salladsbas kan du göra sallad på nästan vad som helst. Här kommer några förslag! Servera färdigköpt dressing till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Salladsgrund:

  • 250 g blandade sallatsblad
  • 1 tomat
  • 10 cm gurka

Skaldjurssallad:

  • 400 g skalade räkor, krabba eller crabfish
  • 100 g ärter
  • 100 g majskorn
  • 12 sparrisar från burk

Till dekoration:

  • dill
  • citron

Kycklingsallad:

  • 400 g grillad kyckling
  • 1 avokado
  • 4 skivor bacon
  • 0,5 äpple
  • Ost- och skinksallad
  • 150 g skinka, kokt eller rökt
  • 150 g ost
  • 0,5 röd paprika
  • 4 ananasringar

Gör så här

  1. Salladsbas: Skölj och dela sallatsblad, gärna flera olika sorter som frisée, rosso, ekblad eller rucola. Klyfta en tomat och skär gurkan i mindre bitar och blanda i. Sedan kan du "bygga" vidare på din sallad åt olika håll.
  2. Skaldjurssallad: Blanda salladen med ärter, majs, skalade räkor, krabba eller crabfish samt sparris. Dekorera med citron och dill. Tips: Servera med rhode island-dressing.
  3. Kycklingsallad: Knaperstekt baconet och låt rinna av på hushållspapper. Skär kycklingköttet i mindre bitar, dela avokadon, ta ut kärnan och skär avokadon i klyftor. Skär även äpplet i klyftor. Blanda med salladen. Tips: Servera med currydressing eller blue cheese-dressing.
  4. Ost- och skinksallad: Tärna osten och skinkan, strimla paprikan och skär ananasringarna i mindre bitar. Blanda med salladen. Tips: Servera med rhode island-dressing.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept