Skär svampen i mindre bitar och fräs den med 1 msk smör.
Koka in svampspadet i svampen så att smaken blir koncentrerad. Slå på buljongen och sherryn och låt koka medan du gör i ordning grönsakerna.
Finhacka lök, morot och fräs tillsammans med timjan i 3 msk smör i en ny kastrull utan att det får färg.
Tillsätt tomatpuré som får fräsa med ett ögonblick pudra över mjölet under omrörning. Späd med svamp- och vinbuljongen i omgångar under vispning och uppkok. Tillsätt crème fraiche och låt soppan koka sakta 10-15 minuter. Smaka av med ev salt och cayennepeppar.
Västerbottenstoast
Sätt ugnen på 250 grader.
Skär baguetten i 1 cm skivor och bred dem tunt med vitlökssmör.
Lägg brödet på en plåt och fördela osten över. Dofta på lite paprikapulver och gratinera toasten lite över mitten i ugnen 4-6 minuter. Passa noga!
Servera soppan i varma tallrikar. Klipp i lite kryddkrasse i varje tallrik vid servering.
Bjud den nygräddade knapriga toasten till på separat assiett.