Trattkantarellsoppa

Trattkantarellsoppa
Foto: TV4

Har du inte tillgång till trattkantareller kan du laga den här soppan med annan svamp. Soppan passar både som lunch, förrätt eller liten supé. Använder du torkad svamp behöver du ungefär 3 dl.

26 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 dl färska trattkantareller
  • 2 msk neutral olja
  • 1 liter hönsbuljong
  • 50 g rotselleri
  • 2 schalottenlökar
  • 0,75 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 2 tsk hackad persilja
  • 0,5 späd purjolök
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala rotsellerin och skär den i små tärningar. Borsta svampen och fräs den i lite av oljan på medelhög värme tills den har mjuknat. Lägg över svampen i buljongen och koka med sellerin i ca 10 minuter.
  2. Skala och finhacka löken och fräs den i resterande olja i en kastrull. Pudra med lite vetemjöl under omrörning tills mjölet har sugit upp fettet. Späd med svampbuljongen och koka i 2-3 minuter under vispning längs bottnen. Sänk värmen.
  3. Ansa purjon och strimla den fint. Hacka persiljan. Blanda vispgrädde och äggula. Vispa ner det i soppan, som nu inte får koka. Tillsätt persilja och purjolök. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept