Träkolsgrillat revbenspjäll med schalottenlök i rödvinssky

Träkolsgrillat revbenspjäll med schalottenlök i rödvinssky
Foto: TV4

Det tar lite tid att grilla revbenspjäll på träkolsgrill, men resultatet blir väldigt saftigt och gott. Extra smak får spjällen om de penslas med en god grillsås och serveras med läckra tillbehör.

28 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg tjocka revbenspjäll
  • salt och malen vitpeppar
  • Barbecuesås:
  • 1 gul lök
  • 1 msk neutral olja
  • 3 dl krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 msk grovmalen svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 krm malda kryddnejlikor
  • 1 tsk strösocker
  • 1 vitlöksklyfta

Schalottenlök i rödvinssky:

  • 20 schalottenlökar
  • salt och malen vitpeppar
  • smör att steka i
  • 3 dl köttbuljong
  • 1 dl rött vin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk majsstärkelse + lite vatten

Gör så här

  1. Sås: Skala löken och hacka den fint. Fräs den i olja. Lägg över i en kastrull och blanda i tomater och tomatpuré. Krydda med peppar, salt, sambal, nejlika och socker och sjud sakta i 20 minuter. Skala vitlöken och riv eller pressa ner den i såsen.
  2. Gnid in spjället med salt och peppar. Pensla med såsen runt om. Grilla spjällen runt om långt från glöden. Det tar sammanlagt mellan 30 och 35 minuter. Skär upp spjället så att varje bit har ben i sig. Servera resten av såsen bredvid.
  3. Schalottenlökar: Skala schalottenlökarna, bryn dem i smör och krydda med salt och peppar. Koka upp buljong, vin och tomatpuré. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Lägg i schalottenlökarna och låt skyn få ett uppkok. Servera till spjällen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept