Träkolsgrillade minipizzor

Träkolsgrillade minipizzor
Foto: TV4

Vanlig pizza blir lyx med spansk serrano- eller italiensk parmaskinka och äkta buffelmozzarella. Använd rikligt med mjöl när du formar degen så att den inte klibbar.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • Pizzadeg:
  • 2,5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl + 1 1/2 dl till utbakning
  • Fyllning:
  • 3 kvisttomater
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 150 g buffelmozarella
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • lite olivolja, extra virgin

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37°. Smula ner jästen i en bunke, häll på vattnet och rör om så att jästen löser sig, tillsätt olivolja, salt och 5 dl mjöl. Arbeta degen smidig och låt den jäsa ca 30 minuter.
  2. Dela tomaterna, skär i små klyftor och ta bort kärnhuset. Plocka basilikabladen och skär osten i tunna skivor. Kavla ut degen till pizzabottnar, ca 4 mm tjocka och 10 cm i diameter. Doppa de utkavlade bottnarna i mjöl och skaka sedan bort överflödigt mjöl.
  3. Lägg pizzorna på grillen, inte för nära glöden, och grilla i 2–3 minuter på ena sidan. Vänd, lägg på osten och grilla ytterligare ca 2 minuter. Fördela tomat, basilika och skinka på pizzorna, ringla lite olivolja över och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept