Träkolsgrillade kycklingspett med örter

Träkolsgrillade kycklingspett med örter
Foto: TV4

Kyckling måste alltid genomstekas, samtidigt som den inte får bli för torr. Knepet är att mot slutet av tillagningstiden kontrollera om köttsaften börjar bli genomskinlig.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 12 trägrillspett, blötlagda i vatten
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 4 kvistar färsk oregano
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • rivet skal av 1 citron
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Dela varje kycklingfilé i tre delar på längden. Tvätta citronen och riv skalet fint. Hacka rosmarin och oregano grovt och skiva vitlöken. Blanda örter, citronskal, vitlök och olivolja.
  2. Häll ört- och citronoljan i en plastpåse, lägg i kycklingen och knyt igen. Låt kycklingen marinera i kylen minst 3 timmar, gärna över natten.
  3. Töm ut kyckling och marinad i en skål. Trä upp kycklingen på spetten och krydda dem med salt och peppar. Grilla spetten med gallret relativt högt över glöden i 6–8 minuter så att kycklingen blir ordentligt genomstekt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept