Träkolsgrillade kycklingspett med örter

Träkolsgrillade kycklingspett med örter
Foto: TV4

Kyckling måste alltid genomstekas, samtidigt som den inte får bli för torr. Knepet är att mot slutet av tillagningstiden kontrollera om köttsaften börjar bli genomskinlig.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 12 trägrillspett, blötlagda i vatten
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 4 kvistar färsk oregano
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • rivet skal av 1 citron
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

  1. Dela varje kycklingfilé i tre delar på längden. Tvätta citronen och riv skalet fint. Hacka rosmarin och oregano grovt och skiva vitlöken. Blanda örter, citronskal, vitlök och olivolja.
  2. Häll ört- och citronoljan i en plastpåse, lägg i kycklingen och knyt igen. Låt kycklingen marinera i kylen minst 3 timmar, gärna över natten.
  3. Töm ut kyckling och marinad i en skål. Trä upp kycklingen på spetten och krydda dem med salt och peppar. Grilla spetten med gallret relativt högt över glöden i 6–8 minuter så att kycklingen blir ordentligt genomstekt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept