Träkolsgrillade grönsaker

Träkolsgrillade grönsaker
Foto: TV4

När du ändå grillar kött eller kyckling kan du passa på att grilla grönsaker som tillbehör på samma gång. Servera med en god dressing.

28 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 orange morötter
  • 2 röda morötter
  • 2 vita morötter eller palsternackor
  • 1 zucchini
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika

Citrusdressing:

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 tsk citronskal
  • 2 tsk limesaft
  • 2 msk apelsinsaft
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Dressing: Blanda samman crème fraiche, olivolja, citrussaft och citronskal. Krydda med salt och peppar och ställ kallt till servering.
  2. Ansa och dela eventuellt de större grönsakerna på längden.
  3. Grilla grönsakerna mjuka på medelvarm glödbädd tills de har fått vacker färg. Servera med dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept