Träkolsgrillad kotlettrad av lamm

Träkolsgrillad kotlettrad av lamm
Foto: TV4

Lammkotlettraden ska vara befriad från alla ben utom de långa revbenen. De kallas då lammracks och är härliga att grilla på utegrillen.

17 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 hel kotlettrad av lamm, 12 kotletter
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk neutral olja

Kryddblandning:

  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök ytterst fint till kryddblandningen. Repa av rosmarinbladen från kvistarna och blanda med lökhacket.
  2. Gnid in köttet med salt och peppar. Pensla det med olja och klappa in kryddblandningen. Grilla det en bit från glöden tills det får en innertemperatur på 63° för rosa kött.
  3. Låt köttet vila i aluminiumfolie ca 15 minuter. Då behåller det saftigheten och värmen blir jämnt fördelad. Skär isär kotletterna med ett ben i varje före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept