Träkolsgrillad entrecôte med jordgubbssalsa

Träkolsgrillad entrecôte med jordgubbssalsa
Foto: TV4

Det är väldigt gott att grilla skivor av entrecôte på träkolsgrill. De har en del fett insprängt i sig och blir saftiga och goda på grillen. Fettet skär du bara bort innan du börjar äta. En jordgubbssalsa till känns fräscht.

27 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 stora skivor entrecôte
  • 3 msk grillolja
  • salt och malen vitpeppar
  • Salsa:
  • 1 liter jordgubbar
  • 0,5 gurka
  • 1 späd salladslök
  • 1 avokado
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 tsk salt
  • 1 lime
  • 5-6 färska basilikablad

Gör så här

  1. Salsa: Skölj och snoppa jordgubbarna. Skär i mindre bitar. Skölj och skär gurkan i fina tärningar. Dela och finhacka löken. Dela avokadon. Ta bort kärnan och ta ut köttet. Skär i fina tärningar. Finhacka vitlöksklyftan. Dela chilifrukten. Skär bort mellanväggar och frön men spar dem. Varva allt det skurna i en skål. Strö över salt. Låt stå svalt i 1 timme. Pressa över lime och blanda i hackad basilika. Smaka av och tillsätt frön och mellanväggar från chilin om du vill ha en hetare salsa.
  2. Ta ut köttet ur kylen i god tid före grillningen. Krydda med salt och peppar. Pensla med grillolja.
  3. Grilla köttet 3-4 minuter på var sida. Servera med grillade grönsaker och salsa.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept