Kaneldoftande rödkål

Rödkål
Foto: Tove Nilsson
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Kaneldoftande rödkål

12 ingredienser

En snygg klassiker på julbordet. Servera rödkålen till julskinkan, prinskorven eller något annat gott på julbordet! /Tove Nilsson

Gott glöggmingel - skär västerbottenpaj i små bitar och toppa med rödkål!

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 500 g rödkål, strimlad
  • 1 äpple
  • 2 msk smör
  • 3 kanelstänger
  • 8 kryddpepparkorn
  • 4 hela nejlikor
  • 3 lagerblad
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Strimla rödkålen.
  3. Kärna ur och skär äpplet i mindre bitar.
  4. Fräs löken i smör och tillsätt rödkål och äpple.
  5. Fräs tills rödkålen börjar bli mjuk.
  6. Tillsätt kryddor, lagerblad, socker, vinäger, vatten och salt.
  7. Låt småputtra under lock ca 20 minuter.
  8. Smaka eventuellt av med mer socker, vinäger och salt.
  9. Servera till julskinkan, prinskorven eller något annat gott på julbordet!