Quinoasallad med tonfisk och syltad lök

Quinoasallad med tonfisk och syltad lök
Foto: Tove Nilsson

Snabb vardagssallad med sötsyrlig rödlök som är god i matlådan! /Tove Nilsson

Receptet är beräknat för 3-4 personer.

Du hittar Toves alla recept

här


13 december 2010
Visa mer

Du behöver

  • 1 st röd lök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl quinoa
  • 1 påse färsk bladspenat
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 st avokado, tärnad
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 1 burk tonfisk

Gör så här

  1. Skala och strimla löken.
  2. Blanda med vinäger, socker och salt.
  3. Låt stå ca 20 minuter tills löken blivit mjuk och riktigt rosa.
  4. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skölj snabbt och låt droppa av i sil eller durkslag ca 5 minuter.
  6. Blanda spenaten med olja, salt och hälften av rödlöken.
  7. Blanda in quinoa, avokado, tomat och tonfisk.
  8. Toppa med resten av rödlöken och rejält med svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept