Quinoasallad med tonfisk och syltad lök

Quinoasallad med tonfisk och syltad lök
Foto: Tove Nilsson
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Quinoasallad med tonfisk och syltad lök

11 ingredienser

Snabb vardagssallad med sötsyrlig rödlök som är god i matlådan! /Tove Nilsson

Du hittar Toves alla recept här

Ingredienser

portioner
  • 1 rödlök
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl quinoa
  • 1 förp bladspenat
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 avokado, tärnad
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 1 förp tonfisk

Gör så här

  1. Skala och strimla löken.
  2. Blanda med vinäger, socker och salt.
  3. Låt stå ca 20 minuter tills löken blivit mjuk och riktigt rosa.
  4. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skölj snabbt och låt droppa av i sil eller durkslag ca 5 minuter.
  6. Blanda spenaten med olja, salt och hälften av rödlöken.
  7. Blanda in quinoa, avokado, tomat och tonfisk.
  8. Toppa med resten av rödlöken och rejält med svartpeppar.