Örtgratinerade musslor

Musslorna är en underbar förrätt eller tilltugg till mousserande vin! /Tove Nilsson

Du hittar alla Toves recept

här


14 december 2010
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 nät färska musslor, 500 g
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 5 skivor vitt bröd
  • 2 krukor persilja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 30 g parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Musslor
    Skrapa musslorna och drag bort skägget. De musslor som inte stänger igen sina skal när du knackar på dem måste slängas.
  3. Skala och grovhacka vitlöken.
  4. Fräs vitlöken i olivolja i en stor kastrull och tillsätt musslor, vin och vatten.
  5. Låt ånga under lock 5 minuter.
  6. Häll upp på en plåt så att musslorna svalnar.
  7. Tag bort det övre skalet på musslorna och släng de som inte har öppnat sig.
  8. Fyllning
    Smula sönder brödet.
  9. Finstrimla persiljan.
  10. Skala och finhacka vitlöken.
  11. Finriv parmesanosten.
  12. Blanda ihop bröd, persilja, vitlök, parmesan och olivolja.
  13. Salta och peppra.
  14. Fyll musselskalen med blandningen och ställ på en plåt.
  15. Gratinera i ugnen ca 15 minuter tills musslorna fått en fin färg.
  16. Servera med citronklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept