Saffran- och konjakstryffel

25 tryfflar
Saffran- och konjakstryffel
Foto: Tove Nilsson
25 tryfflar

Du behöver

  • 300 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 pkt saffran
  • 1 msk konjak
  • 100 g mörk choklad 70%
  • 0,5 dl kakao

Gör så här

  1. Finhacka den vita chokladen och lägg i en bunke eller skål tillsammans med grädde och saffran.
  2. Smält över vattenbad till en slät smet.
  3. Blanda i konjak och tag av från värmen.
  4. Låt stå framme i rumstemperatur att svalna.
  5. Ställ smeten i kylen när den svalnat och låt stå över natten.
  6. Tag ut smeten och forma till runda bollar.
  7. Ställ kallt.
  8. Smält den mörka chokladen och lägg en liten klick choklad i handen.
  9. Rulla saffranstryffeln mellan händerna så att den täcks av choklad.
  10. Rulla den sedan i kakao.
  11. Förvara tryffeln i kylen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept