Popcorn med kolasmak

Popcorn med kolasmak
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Popcorn med kolasmak

7 ingredienser

1,5 timme

Krispiga karamellpopcorn täckta av smörkola! Påskigt blir det att tillsätta pastellströssel eller kanske salta hackade nötter till de vuxna.

Ingredienser

portioner liter
  • 2 förp micropopcorn
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl glukossirap
  • 100 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 3 msk pastellströssel (eller nötter)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Poppa popcorn enligt anvisningen på förpackningen. Häll i en stor skål.
  3. Smält socker och glukossirap till en gyllenbrun karamell i en tjockbottnad kastrull.
  4. Tillsätt smör och grädde. Låt koka till en temperatur på 125 grader.
  5. Tag av från värmen och blanda snabbt i bakpulver.
  6. Häll kolasmeten över popcornen och blanda så att alla popcorn täcks av smet.
  7. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Rosta i ugnen 1 timme. Rör runt var 15 minut. Efter halva tiden – tillsätt eventuellt strössel på popcornen så att det får en påskpastellfärg! Det är även gott med hackade nötter.
  9. Låt svalna och förvara i lufttät påse eller burk.