Svamptapenade

Svamptapenade
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Mixa egen svamptapenade på sardellfiléer, vitlök samt trattkantareller, karljohan, svart trumpetsvamp eller rödgul trumpetsvamp.

23 september 2013
Visa mer

Du behöver

  • 350 g svamp, tex trattkantarell, karljohan, svart trumpetsvamp eller rödgul trumpetsvamp
  • 1 msk färsk timjan, finhackad
  • 4 sardellfiléer
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 1 tsk vit tryffelolja
  • 2 dl olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Rensa och stek svampen.
  2. Mixa tillsammans med timjan, sardeller, vitlök och olja till en puré.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fyll i små väl rengjorda burkar och toppa med olja. Sätt på lock och låt svalna. Förvara i kyl. Svamptapenaden håller i upp till 1 månad i oöppnad burk.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept