Asiatisk rissallad med krispiga cruditéer

Från Nyhetsmorgon

En sallad med sötsyrligt ris och krispiga, tunt skivade rotsaker - ”cruditéer” - är gott till grillat på sommaren. Lätt att laga till många!

30 juni 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl sushiris
  • 2 dl vatten
  • 4 msk risvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 0,5 knippe rädisor
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • salt

Gör så här

  1. Blötlägg ris i rikligt med kallt vatten ca 30 minuter.
  2. Häll av och skölj noga.
  3. Blanda med 2 dl vatten i en kastrull. Tillsätt lite salt.
  4. Låt koka upp och sänk sedan värmen till lägsta effekt. Lyft ej locket!
  5. Låt riset ångkoka cirka 20 minuter.
  6. Blanda vinäger och socker i en plastbunke. Låt sockret smälta i vätskan.
  7. Blanda riset med vätskan och låt svalna.
  8. Skala morot och palsternacka och skiva tunt på mandolin eller med en osthyvel. Lägg i iskallt vatten så blir de riktigt krispiga.
  9. Varva ris, morot, palsternacka, halverade rädisor och koriander på ett fat. Toppa din rissallad med sesamfrön.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept