Svensk korvtopping

Du behöver

Glasmästarpickles

  • 250 g kålrot
  • 250 g morötter
  • 0,5 st blomkålshuvud
  • 1 dl 12% ättikssprit
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 3 st lagerblad
  • 2 st stjärnanis
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 0,5 tsk senapsfrö
  • 1 st rödlök
  • 0,5 kruka dill

Övrig topping

  • 3 st kokta ägg, finhackade
  • majonnäs
  • senap
  • 6 st färska korvar
  • 6 st korvbröd

Gör så här

  1. Skala kål- och morot. Skär i tärningar (ca 2 x 2 cm). Koka ca 10 minuter i saltat vatten.
  2. Dela blomkålen i mindre buketter och låt koka med när det återstår ca 3 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten.
  3. Koka ihop ättika, socker, vatten, salt och kryddor.
  4. Strimla löken.

     


  5. Varva rotsaker, lök, dill och ättikslag i en väl rengjord glasburk. Låt stå minst 1 timme innan servering, gärna längre.
  6. Förvara i kyl.
  7. Toppa den grillade korven med hackat ägg, pickles, majonnäs och senap.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept