Toves senapsströmming utan ben

Toves senapsströmming utan ben
Foto: Tove Nilsson

Lägg strömming i filmjölk över natten så blir den benfri, de små benen försvinner spårlöst genom syran och bakterierna i filmjölken. /Tove Nilsson

Du hittar alla Toves recept

här


13 december 2010
Visa mer
4

Du behöver

Toves senapsströmming

  • 24 st strömmingsfiléer
  • 1 l filmjölk
  • 2 dl dill, hackad
  • 1 dl grov skånsk senap
  • 5 msk smör
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • Salt, efter smak
  • Nymald svartpeppar, efter smak

Serveras med

  • En bit danskt rågbröd eller knäckebröd

Gör så här

  1. Toves senapsströmming
    Klipp av ryggfenorna på strömmingen och lägg i filéerna i en bunke.
  2. Blanda filéerna med filmjölk, dill och senap.
  3. Plasta och ställ i kyl över natten. Syran i inläggningen gör att de små fiskbenen löses upp så du får benfria filéer.
  4. Tag upp strömmingen och panera i rågmjöl.
  5. Salta, peppra och stek i smör ca 2 minuter på varje sida.
  6. Servera nystekt på en bit danskt rågbröd eller knäckebröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept