Grillad paprikasallad med krutonger

4

Du behöver

  • 3 skivor vitt surdegsbröd
  • 3 röda paprikor
  • 8 kvisttommater
  • 2 rödlök
  • 5 sardeller
  • 3 msk kapris
  • 1,5 dl kalamataoliver
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 citron
  • 1,5 msk vit balsamvinäger
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Pensla brödskivorna med olja och grilla runtom så att brödet blir krispigt och får färg. Låt svalna och skär i tärningar.
  3. Kärna ur och klyfta paprikan. Grilla ca 10 minuter. Skiva löken i tjocka skivor och grilla runtom ca 10 minuter.
  4. Vänd runt paprika och brödkrutonger med skivad tomat, strimlad lök, hackade sardeller, kapris, oliver i olivolja, vinäger och riven vitlök.
  5. Smaka av med salt och peppar. Vänd till sist in hela basilikablad
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept