Chilisyltade kantareller

Chilisyltade kantareller
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Sötsyrliga, inlagda kantareller med chili, ingefära och koriander. Servera som tillbehör till asistiska rätter, till söndagssteken eller till en god gryta!

23 september 2013
Visa mer

Du behöver

  • 450 g kantareller
  • 0,5 dl ättika 12%
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 msk färsk ingefära, finhackad
  • 2 röda chilifrukter, skivade
  • 2 schalottenlökar, skivade
  • 1 tsk korianderfrö
  • 1 tsk spiskumminfrö

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna.
  2. Koka upp ättika, vinäger, socker och vatten i en stor kastrull.
  3. Tillsätt ingefära, chili, lök och kryddor.
  4. Fyll i väl rengjorda burkar, sätt på lock och låt svalna. Förvara i kyl. Svampen håller upp till 3 månader i oöppnad förpackning.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept