Chilisyltade kantareller

Chilisyltade kantareller
Foto: TV4

Sötsyrliga, inlagda kantareller med chili, ingefära och koriander. Servera som tillbehör till asistiska rätter, till söndagssteken eller till en god gryta!

23 september 2013

Du behöver

  • 450 g kantareller
  • 0,5 dl ättika 12%
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 msk färsk ingefära, finhackad
  • 2 röda chilifrukter, skivade
  • 2 schalottenlökar, skivade
  • 1 tsk korianderfrö
  • 1 tsk spiskumminfrö

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna.
  2. Koka upp ättika, vinäger, socker och vatten i en stor kastrull.
  3. Tillsätt ingefära, chili, lök och kryddor.
  4. Fyll i väl rengjorda burkar, sätt på lock och låt svalna. Förvara i kyl. Svampen håller upp till 3 månader i oöppnad förpackning.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept