Ginger ale-syrup

15 min
8 dl
Från Nyhetsmorgon

Gör din egen ginger ale-syrup. Inte alls särskilt svårt och det blir fantastiskt gott! Receptet kommer från Tove Nilssons bok Soda, lemonad och snacks.

17 juni 2014
Visa mer
15 min
8 dl

Du behöver

  • 2 dl (ca 200 g) mixad ingefära
  • 5 dl vatten
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 tsk citronsyra
  • 1,5 krm salt
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 2 dl råsocker

Gör så här

  1. Skölj och mixa ingefäran i en matberedare (den behöver inte skalas om man sköljer den noga).
    Mixa riktigt ordentligt så att den nästan blir till puré.
  2. Koka upp vatten, ingefära, citronskal, citronsyra och salt. Låt sjuda cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt socker och rör om så att det smälter i vätskan. Dra av från värmen och låt svalna under lock eller silduk.
  4. Sila genom en finmaskig sil eller silduk. Fyll i väl rengjord glasflaska och förvara i kylen.
  5. Blanda med is och kolsyrat vatten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept