Grillad kyckling och gemsallad med dill och citron

30 min
4
Grillad kyckling och gemsallad med dill och citron
Foto: TV4
Från Mitt kök

Grillad kycklinglårfilé med krispigt skinn, gemsallad som grillas samt en fräsch sallad med rädisor och gurka.

21 juli 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 1 kg kycklinglårfilé (gärna med skinn och ben)
  • 2 gemsallad
  • 0,5 gurka
  • 0,5 knippe rädisor
  • 0,5 kruka färsk dill
  • 1,5 msk färsk gräslök, finhackad
  • 0,5 citron
  • 2 msk färsk pepparrot, finriven
  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Tänd grillen ca 30 minuter i förväg.
  2. Salta och peppra kycklingen och grilla runtom på grillen ca 20 minuter tills de är genomstekta och fått ett gott krispigt skinn.
  3. Halvera salladen och grilla ca 3 minuter på varje sida.
  4. Skiva gurkan tunt och halvera rädisorna. Sväng runt med dill, gräslök, citronskal, saft och pepparrot i 1 msk olja.
  5. Servera den grillade kycklingen tillsammans med den grillade salladen, gurk- och rädissallad och en klick yoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept