Vitvinsmarinerad högrevskärna

Från Nyhetsmorgon

När köttet får ligga i marinad blir det mört och får en fantastiskt god smak. I marinaden ska man inte använda mycket olja, eftersom det droppar ner, tar eld och kan ge ett bränt kött.

29 april 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g högrevskärna
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 msk salvia, finhackad
  • 2 msk rosmarin, finhackad
  • 2 msk timjan, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Marinera högrevet i 2 timmar. Ta fram i rumstemperatur en stund innan grillning.
  2. Salta, peppra och grilla ca 4 minuter på varje sida, vänd några gånger under grilltiden så att köttet får en jämn stekning.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept