Karréspett med ingefärs- och jordnötsmarinad

Grillspett med fläskkarré i en smakrik marinad med ton av både ingefära och jordnötter. Smaker från Korea passar perfekt på grillen!

Istället för koreansk chilipasta kan du använda någon annan het chilisås.
Goda tillbehör

Kimchisallad »


Asiatisk rissallad med krispiga cruditéer »


30 juni 2013
4

Du behöver

  • 600 g fläskkarré
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1,5 msk kodjochang, koreansk chilipasta
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk finriven ingefära
  • 2 tsk risvinäger (eller vanlig vitvinsvinäger)
  • 1 tsk sesamolja
  • salt

Gör så här

  1. Skär köttet i kuber och blanda med övriga ingredienser.
  2. Trä upp på grillspett och låt marinera i kyl minst 1 timme.
  3. Grilla spetten hela vägen runt om i cirka 8-10 minuter. Servera dina koreanska grillspett med kimchi, rissallad och salladsblad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept